BVG biedt zitbank aan

Ten behoeve van de gemeenschap Groenlo

Belangenvereniging biedt gemeente zitbank aan

Groenlo – De Belangenvereniging Groenlo heeft in de afgelopen week de gemeente Oost Gelre een nieuwe zitbank aangeboden. Met dit gebaar wil het bestuur van deze plaatselijke belangenorganisatie nog eens aantonen dat men zich inzet voor de gehele Groenlose gemeenschap. De bank, officieel aangeboden aan wethouder René Hoijtink, verantwoordelijk voor de uitvoering van het Programma Stad Groenlo, heeft een mooie plaats gekregen in het plantsoen hoek Winterswijkseweg-Lichtenvoordseweg met daarbij zicht op de beide Grolse kerktorens.

Door Theo Huijskes

Met de robuuste, bijzonder goed in de omgeving passende bank, gemaakt door Marcel Bomers naar een ontwerp van Toon Heinsman, worden in feite twee gemeenschappelijke belangen gediend. De nieuwe bank is een verrijking voor de situatie ter plekke en tegelijkertijd heeft een andere overbodige bank een plekje gekregen bij het nieuwe dierenverblijf op het dierenpark De Halve Maan. Zodoende kunnen nu ook daar voorbijkomende wandelaars en fietsers even genieten van een moment rust en natuurlijk van de dieren.  

Voorzitter Ben Verheij van de belangenvereniging tipte bij de overhandiging aan dat de bank weliswaar een kleine bijdrage is in de uitvoering van het Programma Stad Groenlo, maar tevens wel een bijdrage met een dubbele betekenis.

“De trek van toeristen naar de Vestingstad Grolle wordt groter en groter. En juist die

doelgroep moet de gelegenheid krijgen om lang op deze bank uit te rusten. De Grollenaren zelf kunnen eigenlijk niet anders dan de bank te gebruiken om slechts even van de rust te genieten. Zij zijn het immers die verder moeten met de uitvoering van het Programma Stad Groenlo. Want dat programma komt pas goed uit de verf wanneer iedere burger een stukje inbreng, inventiviteit en dus medewerking aan de dag legt.”

Vervolgens was het wethouder Hoijtink, die met het trekken aan een koordje het op de bank bevestigde naamplaatje onthulde met daarop de tekst: ‘Aangeboden op 13 oktober 2015 door Belangenvereniging Groenlo’. Hoijtink meldde namens het college van burgemeester en wethouders blij te zijn met deze bank. “Het is maar een klein deeltje van het programma, waar wij met ons allen mee bezig zijn, maar wel een veelzeggend onderdeeltje. Het betreft ook nog eens een bank, die met de koude temperatuur van vandaag behaaglijk warm aan voelt.  Tot 2017 staat er nog het nodige op de rol. Diverse quick scans moeten ons daarbij inzicht geven hoe verder te gaan. Daarnaast liggen nog 5- en 10-jaarlijkse projecten klaar voor uitvoering. Bovendien hopen wij nu als eerste zo spoedig mogelijk een goede wandelverbinding te realiseren tussen Marveld Recreatie en de binnenstad van Groenlo. Verder staan natuurlijk ook nog de twee nieuwe bruggen (Eibergseweg en Ruurloseweg), die identiek moeten worden aan de brug in de Winterswijkseweg, in de wacht. Al met al is er derhalve nog veel, heel veel te doen.”